HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

5 del Créme fraiche
5 dl Färskost
6 st Gelatinplattor
2 st Rödlökar
1 Knippe gräslök
Salt
Vitpeppar

1. Finhacka rödlöken och gräslöken.
2. Lägg gelatinplattorna i en skål med vatten, vattnet ska täcka plattorna.
3. Sjud färskosten och créme fraichen i en kastrull på spisen. Blanda väl under tiden som färskosten och créme fraichen blir varm. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
4. Krama ur vattnet från gelatinplattorna och klicka i de försiktigt under omröring i färskosten och créme fraichen. Rör om tills gelatinplattorna har löst upp sig.
5. Ta kastrullen från värmen och stäng av. Tillsätt rödlök och gräslök. Rör om väl i pannacottan.
6. Klä en form på ca 20*30 cm (ex en ugnsform) med plastfilm. Häll i pannacottan i formen och ställ i kylen i ca 3 timmar eller gärna över natten. Pannacottan ska ha blivit fast innan ni skär i den.

Tips! Skär upp pannacottan vid servering och servera med exempelvis kallrökt lax eller gravad lax.