Kanelbullens dag
Dags för kanelbullens dag, vi tar fram storbaket och gör våra surdegskanelbullar. ❗❗❗ Eftersom kanelbullens dag infaller på en söndag då vi har stängt, väljer vi att baka våra bullar på lördag den 3 okt.❗❗❗ Bokning och beställning Kanelbullarna bokas senast 10.00...
Tartarhelg
En gång i månaden gör vi en månadens tartar, våran tartarhelg. Ett populärt inslag hos oss. Ni bokar, vi gör färdiga tartar och packar i våra ekolådor. Ni tar fram och njuter. Kommande tartarhelger under hösten Älgtartar 25 -26 sep Tartar på nöttkött från Laukergården...
Helgens lokala produkt
Varje helg presenterar vi en ny lokal produkt/producent som vi kallar för #helgenslokalaprodukt. Detta är ett av våra hållbarhetsmål för 2020. Det ska alltså bli 52 olika nya produkter/producenter för år 2020. Ett av det roligaste målen vi har satt detta år. Förutom...
Månadens ostprovning
Månadens mini ostprovning. Varje månad tar vi fram en mini ostprovning anpassad för 2 personer. Det ända ni behöver göra är att plocka fram ostbrickan där vi har markerat ostarna med olika nummer. Prova ostarna blint eller tillsammans med vår instruktion. Vi...
Hållbarhetsmålen!
Våra Hållbarhetsmål Varje år i början på året sätter vi fem olika hållbarhetsmål som vi ska arbeta med kommande år. Detta för att arbeta mot agenda 2030 och de globala målen. När vi flyttande in i våra lokaler 2016 valde vi att sätta fem olika mål varje år. Hittills...
Vad kan du hitta på med alla skal från skaldjuren?
Just nu är det skaldjurstider och många skal från skaldjuren blir över och slängs. Vad passar då bättre än att ta hand om skalen, koka sin egna fond och ha grunden till kommande fisk- eller skaldjurssoppa/gryta. I förra veckan hade vi skaldjurshelg i butiken, en del...
Chokladpastej
230 g färskost 200 g vispgrädde 385 g mjölkchoklad 2 st ägg 1. Sätt på ugnen på 95 grader. 2. Hacka chokladen och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. (Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Sätt den hackade chokladen i en bunke. Placera bunken i det kokande...
Rödlökspannacotta
5 del Créme fraiche 5 dl Färskost 6 st Gelatinplattor 2 st Rödlökar 1 Knippe gräslök Salt Vitpeppar 1. Finhacka rödlöken och gräslöken. 2. Lägg gelatinplattorna i en skål med vatten, vattnet ska täcka plattorna. 3. Sjud färskosten och créme fraichen i en kastrull på...
Risotto med parmesan
2 st finhackade scharlottenlök 2 msk rapsolja 3 dl avorioris 2 dl torrt vitt vin 100 g finhackade kantareller 4 msk kantarellfond 1 L vatten 40 g smör 150 g riven parmesan ca 1 -2 msk citronsaft Salt & peppar efter smak 1. Fräs scharlottenlöken i rapsoljan på låg...
Äpple- och pepparrotscoleslaw (6 pers)
500g vitkål 1 syrligt äpple 2 msk skalad finriven pepparrot 2 dl turkisk yoghurt 3 msk majonnäs 2 msk vitvinsvinäger Salt Svart peppar 1. Finstrimla vitkål och lägg i en bunke. 2. Skala och grovriv äpplet. 3. Blanda äpplet med vitkålen, pepparroten, yoghurten och...
Hjortronsås
2 dl créme fraiche 1/2 dl hjortron 1 msk majonnäs Citronzest & citronsaft 1 tsk honung 1 msk hackad timjan Salt & peppar 1. Blanda créme fraiche, hjortron, majonnäs, honung och timjan i en skål. 2. Tillsätt citronzest och citronsaft efter smak. 3. Smaka av med...
Frukt och bärsäsong!
Slutet på augusti och hösten är på intåg. Denna tid är en högtid för alla som gillar frukt och bär. Allt ska plockas in och tas om hand om. Tiden är liten och mycket ska hinnas med. Även vi har lite tid ibland för att hinna med allt. Ett exempel är i somras när vi...
BOKNING & BESTÄLLNING
HOS OSS KAN NI BESTÄLLA 24 TIMMAR OM DYGNET!
Vi erbjuder ett antala olika produkter att beställa och köpa via vår webshop. Ni hittar bland annat vår olika Järnpåsar, säsongspåsar, ostar, charkuterier, smårätter osv.