HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

230 g färskost
200 g vispgrädde
385 g mjölkchoklad
2 st ägg

1. Sätt på ugnen på 95 grader.
2. Hacka chokladen och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. (Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Sätt den hackade chokladen i en bunke. Placera bunken i det kokande vattnet och låt chokladen smälta. Rör försiktigt och se till att inget vatten kommer i den smälta chokladen.)
3. Koka färskosten och grädden försiktigt under omröring. Tillsätt ett ägg under omröring. Häll försiktigt över den smälta chokladen och vänd runt allt till en smet.
4. Fyll smeten i en ugnssäker form. Grädda smeten i ugnen i ca 45 minuter beroende på form. Smeten ska sluta dallra när du puttar på formen, då är den klar.
5. Ta ut pastejen och låt svalna i ca 30 min.
6. Placera formen i frysen i ca 60 min. Pastejen blir då enklare att skära.
7. Ta fram och servera eller skär i bitar för att frysa.

Tips! Chokladpastej är god till syrliga glassar eller som en chokladtryffel till kaffet. Pastejen går att förvaras fryst.