KALIOS OLIVOLJA
Kalios är ett företag som drivs av två fransk-grekiska bröder vars familj tillverkat olivolja på sin gård i Grekland i generationer. Koroneiki-oliverna plockas i Kalamata, södra Grekland, och pressas varsamt för att få fram fantastiskt fruktiga olivoljor. Skillnaden mellan de olika oljorna är att oliverna skördas vid olika tidpunkter. Variationen mellan oljorna är därför tydlig.
Nummer 1
Kommer från Novemberskörden. Vilket ger en intensiv, ung fruktighet med toner av gröna hasselnötter. Idealisk på sallader, ångade och råa grönsaker.
Kommer från Novemberskörden. Vilket ger en intensiv, ung fruktighet med toner av gröna hasselnötter. Idealisk på sallader, ångade och råa grönsaker.
Nummer 2
Kommer från Decemberskörden. Balans mellan ung och mogen fruktighet, toner av kronärtskocka. Idealisk till färsk pasta, grillade skaldjur, ostar och marinader.
Nummer 3
Kommer från Januariskörd. Mogen fruktighet, mjuk och rund smak. Idealisk till kokta grönsaker, potatismos och vit fisk.
Kommer från Januariskörd. Mogen fruktighet, mjuk och rund smak. Idealisk till kokta grönsaker, potatismos och vit fisk.
Dessa fina olivoljor säljer vi i vår butik.
Senaste kommentarer